Ervaring

© Joris Casaer

Isabelle behaalde met grote onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent, Faculteit Rechten (1986-1991) en de Universität Osnabrück, Fachbereich Rechtswissenschaften (1991).

Isabelle is meer dan dertig jaar actief als advocaat in omgevingsrecht. Zij is verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven als gastprofessor omgevingsrecht. In 1997 richtte zij het omgevingsadvocatenkantoor LDR op, waarvan zij meer dan vijfentwintig jaar deel heeft uitgemaakt. Zij startte in 2006 de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) op, een vereniging die tot doel heeft het debat aan te moedigen over alle recht dat betrekking heeft op de ordening en bescherming van de menselijke leefomgeving. Zij is stichter en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid (TOO).

Op 27 augustus 2021 werd Isabelle als expert gehoord door de Parlementaire Onderzoekscommissie PFAS-PFOS (https://www.youtube.com/watch?v=jReTvCcSo_Y). Op 1 april 2023 ging zij onder eigen naam van start met het kantoor Larmuseau@Omgevingsrecht, met focus op chemische verontreiniging.

Wie Isabelle is en wat haar drijft, is te horen in de podcast ‘De Advocultuur van mr. Isabelle Larmuseau’ van juli 2022 (De Advocultuur | Podcast op Spotify).

Maak een website of blog op WordPress.com